Mariana Martinez 

Actief in het Jessa Ziekenhuis Hasselt

‘’Ik kom een keer per week, op vrijdagnamiddag de patiënten op hun kamer masseren in het Virga Jesse ziekenhuis te Hasselt.

Zelf heb ik kanker gehad, leukemie, ik weet wat de patiënten doormaken en hoe ze zich voelen. Ontspanning is de beste manier om beter te worden. Je moet je lichaam die ontspanning gunnen. Toen ik ziek was, 12 jaar geleden,  heb ik jammer genoeg nooit een massage gekregen. Gelukkig ben ik nu genezen en heb ik de opleiding ”herbalanceringsmassages bij kankerpatiënten” gevolgd.  Sinds januari 2017 ben ik actief in de VZW en ik doe het met heel mijn hart.

Rina, de oprichtster van de vzw is een speciale en warme vrouw en ik ben haar ontzettend dankbaar. Als vrijwilligster bij vzw ‘n witte Roos moet je dan ook warm en rustig zijn. Je mag geen stress hebben want die negatieve energieën geef je door.

Ik merk dat de patiënten goed op de massage reageren.  Tijdens het masseren praat ik met hen over het vrijwilligerswerk en de vzw, maar ook over hoe ze zich voelen.  Dat contact is onmisbaar. Op basis daarvan kan ik bepalen welke lichaamsdelen ik kan masseren.

De patiënten zijn ontzettend dankbaar, het zal me altijd bijblijven wat een liefde en positieve energieën er bij zo een massage vrijkomen. Het is mijn missie om hen te doen ontspannen en ik doe het met veel liefde. ‘’

  • Mariana Martinez