Woorden van Karen

Ik ben Karen en ben 33 jaar. In april 2005 werd er bij mij darmkanker vastgesteld. Er werd direct een therapie opgestart en ik ging er vol goede moed tegenaan. Niet weten wat chemo inhield maar dat was maar beter ook.
De therapie heeft in het begin goed gewerkt en dus de positieve energie was duidelijk aanwezig. Maar na een tijd bleek deze niet meer aan te slaan en vanaf dan is het eigenlijk ook bergaf gegaan. Op dat moment werd ik ook enorm geconfronteerd met mijn machteloosheid tegenover deze ziekte.

De mensen rondom je kunnen inderdaad niets concreet doen om je te helpen maar toen besefte ik ook dat ikzelf ook niets concreets kon doen aan het ziekteproces. De ziekte nam mijn lichaam over en ik moest passief toekijken.
Ik kan enkel positief blijven, vechten en ervoor gaan, maar dat vraagt ook kracht.

En dan ben ik op zoek gegaan naar dingen die me deze kracht zouden kunnen geven. Naar dingen die mezelf goed zouden doen, waar ik kracht uit kan putten, waar ik rustig door kan worden en die me moed zouden geven om door te gaan.
En zo ben ik bij Rina Gubanski terecht gekomen.

Ondertussen heb ik enkele massages gehad. Zo’n massage is voor mij een lichtpunt en een uitkijkpunt. Ik word er rustig van. Ik kan even mezelf uit handen geven en laten verwennen. Ik kan mijn batterijen min of meer opladen.
Mijn lichaam is op dit moment aan het aftakelen : een dikke gezwollen buik,
magere armen en benen,…..Ik voel me nog weinig vrouw en voel me soms raar in mijn eigen lichaam.

Het feit, dat Rina, ondanks deze gebreken toch mijn lichaam verwent, mijn buik masseert en mijn lichaam aanraakt, geeft een goed gevoel. Mijn lichaam mag er nog zijn.
Op het moment van de massage kan ik ook even mijn pijnen en mijn “miserie” vergeten. En mij helemaal laten meeslepen en laten gaan en ontspannen.

Al is het dan niet dat deze massage de ziekte zal wegnemen en genezen, het helpt me in ieder geval te ontspannen en te relaxeren. Ik geniet van de massage, en ik hoop dat ik nog dikwijls bij Rina langs kan gaan.

Karen, maandag 26 februari 2007
Vredig heengegaan op 17 maart 2007