Mijn naam is Anne-Lies, ik ben 50 jaar en zelfstandige in mijn eigen gezondheidscentrum. Vorig jaar heb ik de cursus ‘kanker en beauty’ gevolgd bij IFP waar Rina de praktijklessen verzorgd. In oktober 2017 ben ik direct aan de slag gegaan als vrijwilligster. Momenteel ben ik actief in het UZ Leuven Gasthuisberg en masseer ik op de afdeling gynaecologie.

Een massage begint voor mij meestal met de voeten en onderbenen, daarna doe ik indien gewenst ook het gelaat en de handen. Ik zie regelmatig nieuwe patiënten, bij sommigen kom ik vaker over de vloer.

Er wordt tijdens de massages meestal een echte vertrouwensband opgebouwd. Je neemt tenslotte deel aan het verhaal van de patiënt. Ik doe het ontzettend graag want de dankbaarheid en de glimlach die je ervoor terugkrijgt is ontzettend mooi. Daarnaast heb ik ook gemerkt dat ik de dingen uit mijn eigen leven veel meer relativeer.

Iedereen reageert positief op de massages. Sommige mensen nemen zelfs foto’s en zeggen de tweede keer ‘’Aaah mijn masseuse is daar.‘’ De keer erop hoor ik ’’Daar is mijn vriendin. Dat zijn mooie momenten.

Een herinnering die me altijd zal bijblijven is de massage die ik gegeven heb aan een mevrouw net voor haar sedatie. De verpleegkundigen hebben me goed opgevangen en ondersteund in dit proces. Ook is het fijn dat ik met andere vrijwilligers zoals Lin erover kan praten.

Doordat de patiënten zoveel pijn hebben, is het fijn dat ze kunnen ontspannen door de massages en hierdoor hun pijn verzacht. Mijn vaste massagedag op donderdag is dan ook heilig. Er moet al heel wat gebeuren alvorens ik mijn afspraken af zeg.

Voor deze mooie momenten ben ik Rina dan ook ontzettend dankbaar!