Ik ben Stefan, gepensioneerd sinds 2006 en al zes jaar lang aan de slag bij vzw ‘n witte Roos. Vanuit mijn achtergrond als masseur was de stap snel gezet om de specialisatie van massages bij kankerpatiënten te volgen.
Momenteel ben ik actief binnen verschillende ziekenhuizen. Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, ZOL in Genk, ZMK in Maaseik en het O2+ centrum in Hasselt.

Een herbalanceringsmassage begint voor mij steeds met mezelf voor te stellen. Daarna leg ik uit wat de massage inhoudt en vraag ik naar de wensen van de patiënt. Voeten, benen, armen en gelaat, het is allemaal mogelijk. Indien gewenst babbel ik graag en bied ik een luisterend oor, maar in stilte genieten is zeker mogelijk. Ontspanning en rust staan centraal.

Tijdens mijn vrijwilligerswerk hou ik geen koffiepauze. Koffie kan ik thuis ook drinken, als ik de kans heb om iemand extra te masseren dan doe ik dat met veel plezier. In de ziekenhuizen heerst er een ontzettend fijne sfeer tussen het personeel en de vrijwilligers. We zijn een echt team!

Een fijnste of mooiste moment kan ik niet echt aanduiden. Iedere massage is bijzonder. De indirecte complimenten die ik krijg en de warme ontvangsten doen deugd. Sommige mensen wachten me al op. Dat vind ik fijn, onbewust zeggen ze dan dat ze ervan genieten.

De mensen reageren niet allemaal hetzelfde op een massage. Sommige zijn meteen enthousiast, andere eerst sceptisch. Ik laat steeds de keuze aan de persoon zelf, maar ik raad toch aan om het eens te proberen. Wanneer ze het niet fijn vinden, mogen ze altijd stop zeggen maar dat is nog nooit gebeurd. Als mensen zeggen ‘Ik voel me niet goed vandaag.’ dan zet ik me er even bij en babbelen we erover. Ik laat de poort open, de mensen moeten zich goed voelen, daar draait het tenslotte om.

Tot slot wil ik nog iets meegeven aan mensen die de herbalanceringsmassage niet kennen. Probeer het eens, je kan er alleen maar wel bij varen. Zelfs in een ziekenhuisomgeving kan je relaxen, je komt er niet voor je plezier maar toch kan het werken.

Meer weten over onze vzw en haar werking? Volg ons via onze Facebookpagina en blijf op de hoogte!